Kesä 2018

Tyttö ja valkovuokot, Kotilieden kansikuvitus 1930-40-luku

Tervetuloa Martta Wendelin Seuran verkkosivuille. Verkkosivuilla on tietoa Martta Wendelinin elämäntyöstä ja Seuran toiminnasta.

Mikäli Sinulla on Martta Wendelinin teos tai tietoja hänen teoksistaan, otamme mielellämme tiedot arkistoomme. Ohessa linkki lomakkeeseen, jolla voit toimittaa meille tiedot sähköisesti. Voit myös olla suoraan yhteydessä Seuran hallituksen jäseniin. Kootaan yhdessä tietoja Martta Wendelinin elämäntyöstä kaikkien iloksi.

Näyttelyitä Tuusulassa ja Kuhmoisissa

Taidekeskus Kasarmin Martan kammarissa on esillä näyttely Kodin idylliä (9.5.-2.9.2018). Esillä on Martta Wendelinin tunnelmallisia aiheita Tuusulan taidemuseon kuvitustaiteen kokoelmasta. Näyttelyyn pääsee tutustumaan sopimalla erikseen, puh. 040 3143462 tai 040 3143456.

Taiteilijakoti Erkkolassa on avautunut 5.6. Martta Wendelinin syntymästä 125 vuotta -juhlanäyttely teemalla Rakastettu Martta Wendelin – nainen, kuvittaja ja taiteilija. Näyttelyssä on esillä monia ennen näkemättömiä taideteoksia 1910-luvulta 1960-luvulle asti sekä Wendelinin tuotannon originaalikuvituksia museon kuvitustaiteen kokoelmasta. Näyttelykankaissa kerrotaan myös yksityisarkistosta löytyneiden vanhojen valokuvien avulla Wendelinin elämänvaiheista Kotkan Karhulasta Tuusulaan. Lisäksi esillä on Martta Wendelinin omaa esineistöä alkaen nuoruuden päiväkirjasta taidekirjoihin ja kirjeenvaihtoon asti.

Kuhmoisten kirjaston galleriassa on heinäkuun ajan esillä Martta Wendelin Seuran lainaama kokoelma hänen maalauksiaan ja muita Seuralle lahjoitettuja oheisesineitä sekä kehystettyjä Kotilieden kansikuvia.

 

Juhlavuoden tapahtumia Erkkolassa

Martta Wendelinin syntymän 125-vuotisjuhlavuonna on Taiteilijakoti Erkkolassa tavallista runsaammin ohjelmaa.

Lauantaina 9.6. toimittaja Heini-Maria Tast Kotkasta pitää luennon Martta Wendelinin lapsuudesta klo 14 alkaen.

Sunnuntaina 10.6. nähdään ensi kerran näyttelija Marika Sampio-Utriaisen esittämä ja käsikirjoittama draamaesitys Martta Wendelinistä klo 14 alkaen (kesto n. 30 min). Draama on Martta Wendelin Seuran ja Tuusulan taidemuseon yhdessä tuottama. Muut esityskerrat ovat:

su 22.7 klo 14, su 12.8. klo 14 ja su 16.9. klo 14

Tervetuloa!