Linkkejä ja kirjallisuutta

mw_logo

Martta Wendelinin elämään ja teoksiin liittyviä tietoja ja kuvia löytyy mm. oheisten linkkien kautta.

Erkkola

Taidekoti Erkkolan sivuilta löytyy lisätietoja erilaista tapahtumista ja näytelyistä, joissa on esillä Martta Wendelinin taidetta ja kuvituksia tai jotka liittyvät Martta Wendeliniin.

Taidekeskus Kasarmi

Taidekeskus Kasarmilla Tuusulassa on esillä Martta Wendelinin töitä ja siellä on myös pieni tila nimeltään Martan kammari, jossa pääsee tutustumaan Martan elämään ja taiteeseen.  Taidekeskus Kasarmilla on myynnissä Martta Wendelin – tuotteita mm. kortteja ja kirjoja.

Martan kammari

Martan kammariksi kutsuttu näyttelytila on avoinna sopimuksen mukaan ja siellä on esillä Martta Wendelinin kuvituskokoelman teoksia, Wendelinille kuuluneita kirjoja tai valokuvia taiteilijasta ja hänen kodistaan Kanervalasta Annivaarassa.

Paletti Oy

Paletti Oy julkaisee Martta Wendelin – kortteja.

 

MARTTA WENDELINIIN LIITTYVÄÄ KIRJALLISUUTTA:

Martta Wendelin – piirtäjä ja maalari, 1980 Jatta von Konow (painokset loppuunmyyty, voi löytyä antikvariaateista)

Luettelo Martta Wendelinin piirtämistä korteista, 1983 Hannu Hytönen (painokset loppuunmyyty, voi löytyä antikvariaateista)

Martta Wendelin – Ikuinen sunnuntai – Martta Wendelinin kuvien maailma, 1993 Tuula Karjalainen (painokset loppuunmyyty, voi löytyä antikvariaateista)

Luettelo Martta Wendelinin piirtämistä korteista, korjattu/lisätty painos, 1993 Hannu Hytönen (painokset loppuunmyyty, voi löytyä antikvariaateista)

Martta Wendelin – Taide ja työ, 2003 Jatta von Konow (painokset loppuunmyyty, voi löytyä antikvariaateista)

Martta Wendelin – kuvittajan siveltimestä, 2013, Kirjan toimittaja Päivi Ahdeoja. Muut kirjoittajat: Tuula Karjalainen, Jatta von Konow, Aino Malminen ja Heini Tast. Julkaisija Martta Wendelin Seura ry. Kirjaa voi ostaa Tuusulan taidemuseolta, Taiteilijakoti Erkkolasta ja Taidekeskus Kasarmilta. Lisäksi kirjaa myydään kirjakaupoissa.

Sadun ja toden maailma – Päivi Ahdeoja. Martta Wendelin 1893–1986. Julkaisija Tuusulan museo 2003. (painokset loppuunmyyty, löytyy kirjastosta Tuusula/ Helsingin yliopiston kirjasto, voi löytyä antikvariaateista)

Muita artikkeleita :

Satukuvittaja Martta Wendelin, kirjoittaja Päivi Ahdeoja, lehdessä Valkonauha 4/2015, julkaisija Suomen Valkonauhaliitto

Helsingin Sanomat 14.12.2014: ”Martta Wendelinin kuvitukset välittävät joulun nostalgiaa hyvällä tavalla” http://www.hs.fi/kulttuuri/a1305907991422

Sadut ja legendat Martta Wendelinin taiteessa– Päivi Ahdeoja , julkaisussa Satuja ja myyttejä – kertomusten kultakausi Akseli Gallen-Kallelasta Martta Wendeliniin, toim. Johanna Vuolasto, Otava 2007. (Myytävänä Taidekeskus Kasarmissa Tuusulassa, kirjakaupoissa).

Tuusula-Seuran Aikakirja. IX, 1997 artikkelin kirjoittaja Alma Korppi-Tommola

Tuusula-Seuran Aikakirja. XV,2003 artikkelin kirjoittaja Jatta von Konow

Taitaja 4/2004/päätoimittaja Mari Vainio, Eafons, 2004