Linkkejä ja kirjallisuutta

mw_logo

Martta Wendelinin elämään ja teoksiin liittyviä tietoja ja kuvia löytyy mm. oheisten linkkien kautta.

Erkkola

Taidekoti Erkkolan sivuilta löytyy lisätietoja erilaista tapahtumista ja näytelyistä, joissa on esillä Martta Wendelinin taidetta ja kuvituksia tai jotka liittyvät Martta Wendeliniin.

Taidekeskus Kasarmi

Taidekeskus Kasarmilla Tuusulassa on ollut esillä Martta Wendelinin töitä ja siellä on myös pieni tila nimeltään Martan kammari, jossa pääsee tutustumaan Martan elämään ja taiteeseen.  Taidekeskus Kasarmilla on myynnissä Martta Wendelin – tuotteita mm. kortteja ja kirjoja. Taidekeskus Kasarmi on menossa remonttii vuonna 2021 ja avautunee uudelleen 2022.

Martan kammari

Martan kammariksi kutsuttu näyttelytila Taidekeskus Kasarmilla on ollut avoinna sopimuksen mukaan ja siellä on esillä Martta Wendelinin kuvituskokoelman teoksia, Wendelinille kuuluneita kirjoja tai valokuvia taiteilijasta ja hänen kodistaan Kanervalasta Annivaarassa. Tällä hetkellä suljettu tulevan remontin takia.

Paletti Oy

Paletti Oy julkaisee Martta Wendelin – kortteja.

 

MARTTA WENDELINIIN LIITTYVÄÄ KIRJALLISUUTTA:

Martta Wendelin – piirtäjä ja maalari, 1980 Jatta von Konow (painokset loppuunmyyty, voi löytyä antikvariaateista ja kirjastoista)

Luettelo Martta Wendelinin piirtämistä korteista, 1983 Hannu Hytönen (painokset loppuunmyyty, voi löytyä antikvariaateista)

Martta Wendelin – Ikuinen sunnuntai – Martta Wendelinin kuvien maailma, 1993 Tuula Karjalainen (painokset loppuunmyyty, voi löytyä antikvariaateista ja kirjastoista)

Luettelo Martta Wendelinin piirtämistä korteista, korjattu/lisätty painos, 1993 Hannu Hytönen (painokset loppuunmyyty, voi löytyä antikvariaateista ja kirjastoista)

Martta Wendelin – Taide ja työ, 2003 Jatta von Konow (painokset loppuunmyyty, voi löytyä antikvariaateista ja kirjastoista)

Martta Wendelin – kuvittajan siveltimestä, 2013, Kirjan toimittaja Päivi Ahdeoja. Muut kirjoittajat: Tuula Karjalainen, Jatta von Konow, Aino Malminen ja Heini Tast. Julkaisija Martta Wendelin Seura ry. Kirjaa voi ostaa Tuusulan taidemuseolta, Taiteilijakoti Erkkolasta. Lisäksi kirjaa myydään kirjakaupoissa. Löytyy kirjastoista ja antikvariaateista.

Sadun ja toden maailma – Päivi Ahdeoja. Martta Wendelin 1893–1986. Julkaisija Tuusulan museo 2003. (painokset loppuunmyyty, löytyy kirjastosta Tuusula/ Helsingin yliopiston kirjasto, voi löytyä antikvariaateista)

Muita artikkeleita :

Ahdeoja-Määttä, Päivi, Images de l’enfance pour tous: Martta Wendelin et Rudolf Koivu, illustrateurs           de contes  finlandais (Lapsuuden kuvia kaikille – suomalaisen sadun kuvittajat Martta Wendelin ja Rudolf Koivu,           ei painettu suomeksi), julkaisussa Légendes des pays du Nord, toim. Gutman-Hanhivaara, Laura, Milano 2018,           Palais Lumière d´Evianin näyttelyn yhteydessä ( Museon käsikirjasto, artikkelin kirjoittaja myy, kirjasto kts.                         FINNA.fi)

Satukuvittaja Martta Wendelin, kirjoittaja Päivi Ahdeoja, lehdessä Valkonauha 4/2015, julkaisija Suomen Valkonauhaliitto.

Helsingin Sanomat 14.12.2014: ”Martta Wendelinin kuvitukset välittävät joulun nostalgiaa hyvällä tavalla” http://www.hs.fi/kulttuuri/a1305907991422

Sadut ja legendat Martta Wendelinin taiteessa– Päivi Ahdeoja , julkaisussa Satuja ja myyttejä – kertomusten kultakausi Akseli Gallen-Kallelasta Martta Wendeliniin, toim. Johanna Vuolasto, Otava 2007. (Myytävänä Taidekeskus Kasarmissa Tuusulassa, kirjakaupoissa).

         Satumetsässä – Martta Wendelin satukuvittajan,  kirjoittaja Päivi Ahdeoja,  Tuusula-Seuran Aikakirja XXIX,             2018 (Myytävänä Taiteilijakoti Erkkolassa ja Tuusula Seura myy)

Tuusula-Seuran Aikakirja. IX, 1997 artikkelin kirjoittaja Alma Korppi-Tommola (Tuusula Seura myy)

Tuusula-Seuran Aikakirja. XV,2003 artikkelin kirjoittaja Jatta von Konow (Tuusula Seura myy)

Taitaja 4/2004/päätoimittaja Mari Vainio, Eafons, 2004